Linkki Suomen Yritysmyynti Oy:n englanninkielisille sivuille

Case ESKP - Etelä-Suomen Kuriiripalvelu Oy

Kun aika on kypsä, tarvitaan vain hyvä ehdotus

Pika- ja aikataulutettuihin kuljetuksiin erikoistunut Etelä-Suomen Kuriiripalvelu on vuonna 2010 perustettu yritys, jonka yhtenä valttina on kyky reagoida asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Samaa ketteryyttä omistaja Mika Erkkilä noudatti myös, kun Suomen Yritysmyynti otti yhteyttä. Yrityksen myynti oli käynyt mielessä, mutta ei niin vakavasti, että se olisi johtanut aktiiviseen ostajan etsintään. Suomen yritysmyynti sai Erkkilän vakuutettua, että heidän laajasta kontaktiverkostostaan varmasti löytyisi yrityksestä kiinnostuneita.

Firma oli kunnossa, enää piti löytää se oikea ostaja

Etelä-Suomen Kuriiripalvelu osoittautuikin helposti markkinoitavaksi kohteeksi. Yrityksen kannattavuus oli erittäin hyvä ja henkilökunta ammattitaitoinen. Lisäksi sen erikoistuminen pika- ja aikataulutettuihin kuljetuksiin erotti sen monesta alan toimijasta. Pöydällä olikin pian useita taloudellisesti kilpailukykyisiä tarjouksia. Yksi ostajakandidaatti oli Boreo, jonka kanssa Suomen Yritysmyynti oli tehnyt töitä aiemminkin. Erkkilälle oli tärkeää, ettei hän myy pääomasijoittajalle, jolla on kovat lyhyen aikavälin tavoitteet, vaan hän halusi löytää ostajan, joka auttaa yritystä kasvamaan pitkäjänteisesti.

Pitkiä päiviä – mutta lyhyet neuvottelut

Suomen Yritysmyynnin Jarmo Pakarinen saattoi osapuolet saman pöydän ääreen, ja neuvottelut pääsivät nopeasti vauhtiin. Pörssiyhtiölle myyminen edellytti luonnollisesti tarkkuutta, kilokaupalla paperia ja pitkäksi venyneitä päivitä, mutta hyvä neuvotteluhenki auttoi jaksamaan. "Minulla oli kauhukuvia vuosien prosessista, ja olihan siinä työtä, mutta jälkeenpäin kun katsoo, niin vuodenvaihteessa Suomen Yritysmyynniltä tuli soitto ja maaliskuussa yritys oli jo myyty", muistelee Mika Erkkilä.

Hyvältä näyttää yrityksen, yrittäjän ja henkilökunnan kannalta

"Heti kaupan jälkeen oli tunne, että mitäköhän sitä oikein tuli tehtyä. Nyt reilun puolen vuoden jälkeen olen varma, että tuli tehtyä hyvä päätös. Ehkä itse olin hieman liiankin arka kasvattamaan bisnestä", sanoo Erkkilä. Etelä-Suomen Kuriiripalvelu jatkaa toimintaansa omana yrityksenään hyväksi havaitulla konseptilla, mutta yritys on saanut Boreolta lisää< resursseja etenkin rahoitus- ja HR-puolelle. Erkkilälle on tärkeää myös, että henkilökunta suhtautui kauppaan positiivisesti. Omalla kohdallaan yrityskauppa toi turvaa vanhuudenpäivien varalle, mutta vielä ei ole niiden aika. Omistus on vaihtunut, mutta hyvät asiat pysyvät – Mika Erkkilä jatkaa Etelä-Suomen Kuriiripalvelun toimitusjohtajana.


Pörssiyhtiö Boreo Oyj osti Etelä-Suomen Kuriiripalvelu Oy:n koko osakekannan vahvistaakseen logistiikan osaamistaan. Omistaja Mika Erkkilä jatkaa toimitusjohtajana ja on tyytyväinen yrityksen saamiin lisäresursseihin HR- ja rahoituspuolella.

 

Takaisin