Linkki Suomen Yritysmyynti Oy:n englanninkielisille sivuille
Ihmisiä istuu ison pöydän äärellä yrityksen palaverissa. Huoneessa on ruskea lautalattia, tiiliseinä ja isot ruudulliset ikkunat.
Suomalainen PK-yritys yhdistää maltillisen riskin kiinnostavaan tuotto-odotukseen

Miksi sijoittaa PK-yrityksiin?

Pörssiosakkeet, rahastot, asunnot ja kiinteistöt tarjoavat vaihtelevaa tuottoa ja vähäiset mahdollisuudet vaikuttaa menestykseen tai päätöksentekoon. Suomalainen kasvu- tai yrityskauppavaiheessa oleva PK-yritys on erinomainen sijoituskohde. Se tarjoaa usein suuremman tuoton kuin perinteiset sijoitusmarkkinat ja vastaavasti huomattavasti maltillisemman riskitason kuin startup-yritys. Sijoittajana sinulla on mahdollisuus hankkia yrityksestä merkittävä osuus ja vaikuttaa aktiivisesti päätöksentekoon ja sitä kautta yrityksen kasvuun ja tuottoon. Sijoituksen ajankohdasta riippuen puhutaan yleensä kasvusijoittamisesta tai yrityskauppasijoittamisesta.

Kasvusijoittaminen

Yritys on kasvussa, ja myynnin aika on vasta myöhemmin. Mukaan tulevana sijoittajana voit tuoda mukanasi rahan lisäksi myös tärkeää osaamista. Näillä resursseilla omistajat kasvattavat yhdessä yrityksen arvoa, joka voi tulevaisuudessa realisoitua esimerkiksi yrityskauppana merkittävästi lähtötasoa parempaan hintaan.

Yrityskauppasijoittaminen

Yrityksen toiminnalle on löytynyt kiinnostunut jatkaja, joka ei kuitenkaan halua tai voi kantaa yksin koko rahoitusriskiä. Rahoittajana voit mahdollistaa onnistuneen yrityskaupan ja saat mukana operatiivisen osaajan huolehtimaan siitä, että yrityksen arvo kasvaa. Suomen yritysmyynnin osaajapankissa on laaja joukko toimialojensa ammattilaisia, jotka etsivät sopivaa kohdetta, johon sijoittaa sopivan rahoittajan kanssa.

Suomen Yritysmyynnin yritysvälittäjä, Jukka Tuunanen, istuu puku päällä rennosti tuolilla ja hymyilee kameralle.

Liity sijoittajarekisteriin

Yrityskaupat tarjoavat mahdollisuuksia päästä mukaan osaomistajana, pääomistajana tai sijoittajana. Kerro, mistä olet kiinnostunut, niin kerromme sinulle kiinnostavista kohteista.