Linkki Suomen Yritysmyynti Oy:n englanninkielisille sivuille
Kuva autokorjaamosta, jossa iso määrä erilaisia työkaluja seinällä
Meidän työkalupakistamme löytyvät ratkaisut kaikille yrityskaupan osapuolille

Etsimme kanssasi oikean ratkaisun

Suomen Yritysmyynti palvelee kokemuksella ja intohimolla ostajia, myyjiä, sijoittajia ja osaajia. Me tiedämme, että onnistunut yrityskauppa edellyttää ratkaisukeskeistä ajattelua ja joskus myös epäkonventionaalisia ja kekseliäitä ratkaisuja, joista hyötyvät kaikki osapuolet.

Yleiset

Näin Suomen Yritysmyynti toimii

Kun yrityksen myyjä ottaa meihin yhteyttä, emme vain ala laatia myynti-ilmoitusta, vaan haluamme ensin todella ymmärtää taustat ja toiveet. Osake- tai liiketoimintakaupan lisäksi kyseeseen voi tulla myös rahoitus tai sijoitus.

Haluamme tuntea myös ostajat ja sijoittajat hyvin, jotta voimme suositella heille juuri sopivia yrityksiä – hyvä osumatarkkuus vähentää turhia neuvotteluita ja säästää kaikkien aikaa.

Kun potentiaaliset neuvottelukumppani on löydetty, me autamme paitsi yhteisen sävelen löytämisessä myös käytännön asioissa. Hinnoittelumme perustuu tulokseen. Välityspalkkiomme on prosenttipohjainen, ja sen maksaa myyjä.

Palvelut yritystä myyville

Yrityksen arvonmääritys

Käytämme työssämme analyysityökaluja, jotka antavat arviolle vahvan laskennallisen pohjan. Yhdistämällä tähän vuosien markkinatuntemuksemme eri toimialoilta määritämme yritykselle arvon, joka perustuu sekä menneisyyteen että tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Jokainen yritys on ainutlaatuinen, ja me autamme löytämään sen oikean hinnan.

Yrtyksen verosunnittelu

Yrityksen verosuunnittelua lykätään usein siihen hetkeen, kun on aivan pakko. Yrityskauppa on tällainen tilanne. Me autamme tekemään suunnitelman, joka tekee yrityksen myynnistä mutkatonta ja johtaa parhaaseen lopputulokseen.

Ostaja yrityksellesi

Sivustollamme voi selata myytäviä yrityksiä, mutta sen varaan emme suinkaan kaupantekoa jätä. Sadat yksityiset henkilöt, yritykset ja sijoittajat luottavat meihin ja etsivät kauttamme ostettavia yrityksiä eri toimialoilta ympäri Suomen – verkostossamme on voimaa.

Myyntitoimeksianto

Myyntitoimeksianto tehdään sen jälkeen, kun myynnin kannalta oleelliset asiat on selvitetty. Näihin kuuluu arvonmäärityksen ja verosuunnittelun lisäksi esimerkiksi kaupan kohteen määrittäminen – onko tarkoitus myydä osakekanta vai liiketoiminta, kiinteistö tai varasto. Noudatamme toimeksiannon tekemisessä aina hyvän yritysvälitystavan sääntöjä ja alaa koskevaa lainsäädäntöä.

Palvelut yritystä ostaville

Etsi myytäviä yrityksiä

Sivustollamme voi selata myytäviä yrityksiä, mutta sen varaan emme suinkaan kaupantekoa jätä. Sadat yksityiset henkilöt, yritykset ja sijoittajat luottavat meihin ja etsivät kauttamme ostettavia yrityksiä eri toimialoilta ympäri Suomen – verkostossamme on voimaa.

Yrityskaupan rahoitus

Rahoitus on onnistuneen yrityskaupan kulmakivi, ja menestyminen edellyttää yrityksen toiminnan, tuloksen ja varallisuuden tarkastelua sekä erilaisia rahoitusvaihtoehtoja. Autamme sinua aina valmistelusta suunnitteluun ja neuvotteluihin.

Kuka rahoittaa?

Ostajan omarahoitusta täydentävät usein eri finanssilaitokset, mutta tämän lisäksi markkinoilla on joukko erilaisia rahoittajia ja sijoittajia, joita yrityskaupassa voidaan hyödyntää. Tunnemme suomalaiset rahoittajat ja autamme löytämään sinun tarpeisiisi ne sopivat.

Omaa vai vierasta pääomaa?

Yritysrahoituksessa voidaan käyttää erilaisia rahoitusmuotoja, ja oikea valinta luo edellytykset onnistuneelle yrityskaupalle tai yrityksen terveelle kasvulle ja kehitykselle. Rahoittajan näkökulmasta riskien realistinen arviointi ja jakaminen on rahoituksen myöntämisen perusta. Lukuisat onnistuneet yrityskaupat ja yhteistyö eri rahoittajien kanssa auttaa meitä hankkimaan sinulle positiivisen rahoituspäätöksen.

Palvelut sijoittajille

Sijoita menestyviin PK-yrityksiin

Kauttamme löydät suuren joukon valikoituja menestyviä PK-yrityksiä, joiden taustat on tarkastettu ja joille on määritetty oikea markkina-arvo. Julkisesti listattujen kohteiden lisäksi osa yrityksistä on hiljaisessa myynnissä. Ota meihin yhteyttä kuullaksesi lisää.

Osaajat

Osaajapankissamme on suuri joukko ammattilaisia, jotka etsivät sopivaa yritystä, jossa voit hyödyntää osaamisensa yrityksen kehittämiseksi ja kasvattamiseksi. He kaipaavat rinnalleen sijoittajaa jakamaan rahoitusriskiä ja voivat vastaavasti vapauttaa sinut operatiivisesta vastuusta. Me autamme teitä löytämään toisenne.

Sopimukset

Sopimus, etenkin osakassopimus, on tärkeä ja sitova dokumentti, jonka laajuus ja monimutkaisuus karkaa helposti käsistä. Me autamme laatimaan reilun sopimuksen, joka on paitsi muodollisesti pätevä myös ymmärrettävä kaikille osapuolille. 

Palvelut kasvuyrityksille

Kasvuyritykset tarvitsevat usein resursseja ja pääomaa, myös lyhyellä varoitusajalla. Siksi kontaktit osaajiin ja sijoittajiin kannattaa luoda hyvissä ajoin. Me autamme sinua olemaan valmis silloin, kun on aika painaa kaasua.

Sijoittajat

Lukuisat sijoittaja-asiakkaamme etsivät hyviä yritysosto- tai sijoituskohteita, joissa voisivat olla mukana kehittämässä, rahoittamassa ja kasvattamassa yrityksen arvoa. Me pidämme heidät ajan tasalla kiinnostavista yrityksistä.

Osaajapankki

Listoillamme on suuri joukko ammattilaisia, jotka etsivät sopivaa yritystä, jossa voit hyödyntää osaamisensa yrityksen kehittämiseksi ja kasvattamiseksi. Kun sinulla ilmenee tarve, meiltä löytyy usein oikea henkilö. 

Yritysjärjestelyt

Tarvitsetko pääomaa, resursseja tai kumppanuuksia? Onko yrityksesi kasvun tai laajentumisen edellytys yritys- tai omistusjärjestely? Me autamme sinua löytämään sijoittajan, osaomistajan tai kumppanin. 

Muut palvelumme

Yritysostot

Yritysostot ja konsolidointiprojektit ovat yksi tapa kiihdyttää kasvua ja vallata markkinaosuuksia. Tarjoamme palvelujamme yritysostoihin aina räätälöidysti tarpeiden mukaan.

Sopimusten ja kauppakirjojen laadinta

Hyvin laaditut sopimukset säästävät monelta harmilta ja ovat hyvän yrityskaupan selkäranka. Meillä on kattava yhtiöoikeuden ja vero-oikeuden asiantuntemus, jota hyödyntäen saat paperit kuntoon ja turvallisen dokumentaation itsellesi.

Yritystoiminnan konsultointi

Tarjoamme konsultointipalveluja yrityskaupan lisäksi yritystoiminnan kehittämiseen, kuten käyttöpääoman hallinnan tehostamiseen ja erilaisiin uudelleenjärjestelytilanteisiin.

Yritysjärjestelyt

Yritysjärjestelyt ovat osa tämän päivän yritystoimintaa, ja niillä voidaan saavuttaa haluttu tavoite orgaanista kasvua nopeammin. Motiivit vaihtelevat toiminnan tehostamisesta uuden osaamisen hankkimiseen, laajentaminen tai pääomajärjestelyyn, ja toteutus voi tarkoittaa yrityskauppaa, liiketoimintaosan kauppaa, MBO-kauppaa tai jakautumista.

Mikä tarpeesi onkaan, me autamme sen toteuttamisessa, johtamisessa ja koordinoinnissa.

Liity osaajapankkiimme

Haluatko hyödyntää osaamisesi yrittäjänä mutta et halua ottaa koko rahoitusriskiä itsellesi? Me voimme auttaa sinua löytämään elämäsi mahdollisuuden pienosakkaana, osakkaana tai yrittäjänä. Liity osaajarekisteriimme. Täyttämällä lyhyen kyselyn, lähettämällä CV:si ja antamalla yhteystietosi autat meitä löytämään juuri sinulle sopivan hankkeen.