Linkki Suomen Yritysmyynti Oy:n englanninkielisille sivuille
Praecom Gourpin tultua enemmistöosakkaaksi Konttorikolmio voi tarjota asiakkailleen myös ICT- ja etäviestintäpalveluita.

Case Konttorikolmio Oy

Kynistä ja paperista työpaikan hovihankkijaksi

Vuonna 1991perustettu Konttorikolmio Oy aloitti perinteisenä toimistotarvikeyrityksenä, mutta jo silloinen yrittäjä ymmärsi palveluliiketoiminnan merkityksen. Myös AV-tekniikka nousi vahvasti kuvaan mukaan. Vuonna 2008 työntekijät Mika Määttä, Teemu Karsikas ja Aki Leinonen ostivat yrityksen visionaan tarjota toimistotarvikkeiden lisäksi kaikkea muutakin, mitä työpaikalla voi tarvita. Konttorikolmiosta kasvoikin Kainuun ja Ylä-Savon johtaja myös esitystekniikan ja tulostusratkaisujen toimittajana, jolta saa myös kalusteet ja jopa kahvitarvikkeet, sekä yrityksille että julkishallinnolle.

Praecom tarjosi leveämmät hartiat muuttuvan työn tarpeisiin

Yrityksellä meni hyvin, ja asiakkuudet olivat pitkiä. Kunnianhimoiset omistajat kuitenkin halusivat enemmän. Heillä oli jo pitkään ollut ajatus ICT-palveluiden tuomisesta valikoimaan. Myös verkkokauppamyyntiä kokonaisvaltaisempi levittäytyminen koko Suomeen kiinnosti. "Kaipasimme leveämpiä hartioita ja halusimme laajentaa palveluvalikoimaa. Tähän tarvitsimme kumppanin, mieluiten Suomen parhaan", kertoo toimitusjohtaja Aki Leinonen.

Yrityskaupan ansiosta Konttorikolmio pystyy tarjoamaan asiakkailleen IT-palveluita ja erittäin ajankohtaiseksi nousseita etäviestintäratkaisuja. Praecom-konsernin muut yritykset toimivat väylänä koko Suomen markkinaan, ja toisaalta Konttorikolmion palvelut laajentavat Praecomin tarjontaa. Sekä Teemu Karsikas että Aki Leinonen myös jatkavat Konttorikolmion merkittävinä osakkeenomistajina.

Suomen yritysmyynnille "vahva ysi"

"Aina pitää jättää varaa parantaa entisestään", kommentoi Aki Leinonen Suomen Yritysmyynnille antamaansa kouluarvosanaan yhdeksän. Hänen mukaansa asiat tehtiin sovitulla tavalla ja luvatussa aikataulussa. Ensin määriteltiin yhdessä yrityksen vahvuudet, joista haluttiin kertoa ostajaehdokkaille. Myös arvonmääritys ja monet käytännön asiat hoituivat ammattitaidolla. Leinonen suosittelee lämpimästi ulkopuolisen avun hankkimista yrityskaupan välittäjäksi: "Huomioon otettavia asioita on niin paljon, ja samaan aikaan pitäisi myös pyörittää yritystä." 

Praecom Gourpin tultua enemmistöosakkaaksi Konttorikolmio voi tarjota asiakkailleen myös ICT- ja etäviestintäpalveluita.

 

Takaisin